08/06/2018, dag 82, etappe 78, naar Mondoñedo

Wat een rustige nacht in het kleine Villamartin, in een ‘puur natuur’ omgeving!!!
Om 8u15 op pad, samen met Ana en Miguel. Ana woont in Santander, en is psychologe, op vakantie.
Miguel is 64, gepensionneerd Frans ambtenaar. Zijn Spaanse ouders zijn met hem uitgeweken, uit Almeria, naar de Savoye, in Frankrijk toen hij zes jaar oud was.
Miguel wou eigenlijk de Camino opgeven, toen hij Ana ontmoette, aan het station van Ribadeo. Ana ging er dus net aan beginnen, en zij overtuigde hem om samen met haar de Camino uit te lopen.
Onze tocht van vandaag was de eerste 3 km redelijk vlak, maar toen ging het bergop en ging hun tempo zodanig achteruit dat ik er alleen vandoor ging.
Op km 10 ontmoet ik de Portugese Fatima, die net wat had gerust. Samen met haar op pad voor de laatste 9 km. Fatima is 61, heeft tot 4 jaar geleden in Zwitserland gewerkt, en is toen samen met haar man verhuisd naar Portugal. Na de verhuis is zij vanuit Zurich te voet naar Compostella gegaan, en doet nu jaarlijks gedurende 1 maand, een Camino.
Wij hebben samen een prachtig bergparcours kunnen lopen, langs bos en bergpaden, tot op 1 km van het kleine maar prachtige Mondoñedo, met zijn uitzonderlijk mooie kathedraal.
In Mondoñedo gaat Fatima op zoek naar een Albergue. Ik verblijf samen met Ana en Miguel in het klooster vlak naast de kathedraal. Elk een eigen kamer, mét badkamer, en vol pension, voor 36 €, in een uniek en prachtig decor!!!
Morgenvroeg, om 4 uur vertrekt Petra met de wagen naar San Sebastian. Veilige rit gewenst 👣👣👣🤞

Reacties

Populaire posts van deze blog

09/06/2018, dag 83, etappe 79, naar Castromaior (Abadin)

16/06/2018, dag 90, etappe 85, eindelijk naar Santiago de Compostella

07/06/2018, dag 81, etappe 77, naar Villamartin Grande