09/06/2018, dag 83, etappe 79, naar Castromaior (Abadin)

Vanmorgen werd in het klooster ons ontbijt geserveerd om 8 uur. Dus konden wij op pad om 9 u15.
Er zouden van uit Mondoñedo 2 verschillende caminos naar Abadin lopen, maar wij hebben er slechts 1 gevonden. Onze Camino volgde de openbare weg, en ging langzaam, maar zeker, met stijgingspercentages tot 10% omhoog. Bovendien was de zon er eindelijk nog eens, echter vergezeld van een zeer frisse tegenwind. Wij volgden de flank van een schitterende vallei, met prachtige vergezichten, met windmolens op de bergrug, waar wij naar toe stapten. De wag was hoofdzakelijk asfalt, maar doordat het afwisselend klom en dan weer wat daalde, kregen mijn voeten toch voldoende afwisseling onder de schoenen geschoven.
Het klom eigenlijk nog zeer behoorlijk, zodat ik uiteindelijk bijna een uur eerder dan Miguel en Ana in Abadin arriveerde. Genoeg tijd dus om voor ons 3 een restaurantje uit te kiezen om samen te lunchen. De middaglunch is in Spanje de voornaamste maaltijd, en daar wij vanavond in een Albergue logeren, houden wij er rekening mee, dat het avondmaal daar eerder licht zal zijn.
Na de lunch hebben wij de laatste 6 km samen uitgelopen, tot aan onze Albergue ‘O Xistral’ in deelgemeente Castromaior, volledig vernieuwd en in een prachtig groen decor.
Ondertussen is Petra rond 14u aangekomen in San Sebastian, met de auto.
Goed gereden Petra 👣👣👣👍👍👍👌👌👌
Tot morgen, in Vilalba

Reacties

Populaire posts van deze blog

16/06/2018, dag 90, etappe 85, eindelijk naar Santiago de Compostella

07/06/2018, dag 81, etappe 77, naar Villamartin Grande