21/04/18, dag 35, etappe 33 naar La Coquille

Gisteravond heeft de uitbaatster van het plaatselijk restaurant( normaal gesloten op vrijdagavond, speciaal voor ons 2 een menuutje bereid: terrine van paté de campagne vooraf, dan linzen met gekookte hammetjes a volonté, en als dessert een ijsje. Alles overspoeld met een liter wijn enwater, voor 14€ per persoon!! 😋😋😋
Vanmorgen zeer vroeg er uit, na een schitterende nachtrust , om tegen 7 uur te vertrekken en de hitte wat te vermijden. Onze tocht zelf was op zeer rustige landwegen. Toch 1 keer 1 km te ver, wegens geen signalisering. Maar wij konden dat gelukkig nog recupereren via de RN (shortcut)
Om 12 u waren wij in Firbeix, voor onze picknick op het terras van een cafeetje. Om 15 u waren ij in La Coquille. Aangezien de gite pas om 16u opentt, hebben wij tijd voor een pintje.
In de gite worden wij voor het eerst ontvangen door een hospitalera = persoon die de gite beheert en voor de maaltijden zorgt.
Wij maakten zo kennis met de Nederlandse Hennie, 63, die sinds 7 jaar in Frankrijk woont, in haar Motorhome. Hennie heeft 23 jaar gehuwd geweest. Bleef kinderloos omdat dit vóór het huwelijk was overeengekomen. Maar zij had het onderschat dat haar kinderwens niet was in vervulling gegaan. Hierdoor kwam het tot een scheiding, en heeft zij een 9-tal jaar geleden op een andere manier iemand  een leven geschonken: een dame, die zij toevallig ontmoette, en die om te overleven dringend een nier nodig had, kreeg van Hennie 1 nier gedoneerd !!! 🌹🌿
Nadien is Hennie als pelgrim vertrokken, vanuit Friesland naar Compostella, en heeft zij 2 jaar later opnieuw de tocht gemaakt, van uit Le Puy en Velay. Nadien is zij in Frankrijk gebleven als hospitalera. Hennie was vroeger zelfstandig kinesiste, en heeft mij op de hoogte gebracht van de oorzaak van de pijn in mijn voeten. Hierdoor voel ik mij nu veel zekerder van mijn zaak en kan er met vernieuwde moed tegen aan. Dankjewel Hennie.

Reacties

  1. Weer een mooi verslag, ik kijk er telkens naar uit om het te lezen
    Geniet er nog volop van Dirk
    Grts Frank

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

09/06/2018, dag 83, etappe 79, naar Castromaior (Abadin)

16/06/2018, dag 90, etappe 85, eindelijk naar Santiago de Compostella

22/05, dag 65, etappe 61, naar Santillana del Mar