29/04/2018, dag 43, etappe 39, naar Bazas

Gisteravond moeilijke momenten beleefd. In de gite was er ook een Deens echtpaar, C en B, van ongeveer 66 jaar oud. Zij hielden er nogal eigenaardige ideeën op na. C wou ons zijn mening opdringen dat onze pelgrimstocht meer politiek getint mocht zijn. Het komt er op neer dat de arbeiders gerust wat minder mogen verdienen, het minimumloon mag omlaag, als hij zijn pensioen maar krijgt!!! 🤪😳😟🤨🧐
Aangezien ik vond dat hij zich mocht schamen, heb ik hem laten zitten. Didier heeft nog wat verder geargumenteerd, maar ik vrees dat er wat Deense wijsheid in de wijnfles was verdwenen. 🍷🍷🍷
Gelukkig gaan wij steeds rond 21 uur naar bed.
Dat de regen tegen de ruiten tikte voorspelde niet veel goeds, en inderdaad, zijn wij na een lekker pasta met konfituur-ontbijt, om 7u30, er in de regen op uit getrokken (foto).
Een uurtje later begon het zelfs te gieten. Mijn poncho (djwlP❤️) is zeer goed van pas gekomen.
Rond 11 u, in Auros, zijn wij in een restaurant aan een warme kop koffie geraakt, om nadien opnieuw de regen te trotseren.
Vanaf 11u werd het weer wisselvallig, zodat wij af en toe van kledij moesten wisselen, afhankelijk van droog en te warm, of regen en kil.
Rond 13u30 aangekomen in Bazas, met zijn zeer mooie kathedraal, en gelukkig, ook wat horeca-zaken. Want wij kunnen pas om 17u30 in onze chambre d’hotes, bij mevr & mr Torres(75), die ons ontvangt, ondanks dat zij vandaag naar Bordeaux waren voor de 20e verjaardag van haar kleinzoon.
Zij zij speciaal voor ons vroeg terug gekomen 👍👍👍🌹🌹🌹👌👌👌

Reacties

Populaire posts van deze blog

09/06/2018, dag 83, etappe 79, naar Castromaior (Abadin)

16/06/2018, dag 90, etappe 85, eindelijk naar Santiago de Compostella

22/05, dag 65, etappe 61, naar Santillana del Mar