15/05, dag 59, etappe 55, naar Portugalete

Om 6 u er uit, met ontbijt aan bed, dankzij koffie van op de gang. Om 8u30 op stap. In Bilbao staan de routewijzers op de grond, dus als er veel volk loopt... Toch de goede richting gevonden, en na een half uurtje haal ik de Koreaans-Deense Susan in ( ditmaal met een stok in de hand ter ondersteuning, ze heeft bijgeleerd), samen met Duitser Ralf en hondje Reggy. Ik blijf vandaag samen met hen stappen. Susan blijft als gewoonlijk ver achter, daar ze zowel moeilijk bergop als bergaf gaat. En er is nogal wat bergop te verwerken geweest om boven de stad te komen op rustige paden. Af en toe moesten wij naar beneden, onderdoor de snelweg, om langs de andere kant weer omhoog te komen. Het hoogste punt lag vandaag bij het kerkje van Santa Agueda, 400 m hoogteverschil, met stijgingspercentages van minstens 20%. 👣👣👣😅😅😅
Dus Susan volgde op minstens 30 minuten, waardoor wij wat konden rusten bij een bronnetje, terwijl Reggy, de hond, genoot van Spaans gezelschap.
Na de afdaling kwamen wij opnieuwin het voorstedelijk gebied van Bilbao, richting Portugalete, met zijn wereldberemde transportbrugcmet 2 torens van elk 50 m hoog.
S avonds vruchteloos naar een restaurantje gezocht, zodat wij het opnieuw moesten stellen met Pintxos en Txakali. Morgen verlaat ik Baskenland, richting Castro-Urdiales, in Cantabria.

Reacties

Populaire posts van deze blog

09/06/2018, dag 83, etappe 79, naar Castromaior (Abadin)

16/06/2018, dag 90, etappe 85, eindelijk naar Santiago de Compostella

22/05, dag 65, etappe 61, naar Santillana del Mar