28/05/2018, dag 71, etappe 67, naar Colunga

Na een rugstige nacht, in een klein prnsionnetje, in gezelschap van Benito 52, en Sofia, 31, Italiaanse uit de buurt van Milaan, was ik de laatste om vanmorgen te vertrekken, om 8 uur.
Benito is pas 2 dagen geleden gestart, kent de streek op zijn duimpje, en stapt etappes van 40 km. Van hem kom ik te weten dat er oorspronkelijk hoofdzakelijk de Camino Frances was, maar dat door de bezetting van het Spaanse binnenland, door de Moren, die de bergachtige kuststreken niet  konden veroveren, de Camino del Norte is uitgegroeid.
Sofia werkt in de marketing-afdeling van Generali, en nam 1 maand verlof voor haar Camino, én haar passie voor fotografie.
Na een uurtje wandelen, met veel bergop, op beton, spijtig genoeg, heb ik Sofia bijgebeend, en wij wandelen samen verder, op een ondertussen begonnen mooi berg en grindpad, richting  Vega, en zijn mooie antieke schuurtjes en prachtig strand. Hier doe ik mijn eerste terrasje aan, voor een koffie.
Nadien begint een prachtig kustpad, met grind, modder, zand, falaisen, en spectaculaire uitzichten,
Op km 14 nog een pitstop op een terrasje aan het strand ( wie kan datvoorbij gaan? 👣😋) en kennismaking met de Nederlanders Rudy, die net over de Duitse Grens woont, bij Nijmegen, en Rob, 63. Rob is al 15 jaar in behandeling voor kanker. Hij is nog maar 9 maand geleden opnieuw geopereerd aan zijn hoofd, en draagt er de zéér duidelijke littekens van. Maar Rob is een vechter en blijft door gaan! Volhouden Rob! Buen Camino ! 👣❤️

Reacties

Populaire posts van deze blog

09/06/2018, dag 83, etappe 79, naar Castromaior (Abadin)

16/06/2018, dag 90, etappe 85, eindelijk naar Santiago de Compostella

22/05, dag 65, etappe 61, naar Santillana del Mar